Wachtkamerinformatiesysteem

Binnen het aandachtsgebied Praktijkvoorlichting van het Fonds Achterstandswijken Rotterdam is in 2014 het project Wachtkamerinformatiesysteem van start gegaan. In dit project wordt beoogd om huisartspraktijken te voorzien van een beeldscherm in hun wachtkamers voor het informeren van hun patiënten.

Bij een marktonderzoek dat is uitgevoerd in samenwerking met het Haagse Fonds Huisartsen in Achterstandswijken zijn verschillende systemen met elkaar vergeleken. Omdat er geen systeem was met een voldoende gunstige verhouding tussen functionaliteit, prijs en kwaliteit heeft BvdZorg een eigen systeem ontwikkeld dat bestaat uit een webportal voor het beheer van de inhoud van de wachtkamerschermen, en een mediaplayer die ervoor zorgt dat deze inhoud ook daadwerkelijk wordt vertoond op het scherm. 

De uitvoering van het project behelst de succesvolle installatie en ingebruikname van het Wachtkamerinformatiesysteem in minimaal 100 huisartspraktijken, en het opzetten en onderhouden van de samenwerking met lokale en regionale partijen voor het leveren van relevante inhoud van de schermen. In 2015 zijn meer dan 30 praktijken voorzien van een scherm, in 2017 moet de 100e praktijk zijn geïncludeerd.

Klik op het logo voor de website.